Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Излезе справочник за оперетата и мюзикъла

05.06.2012 | автор:  Методи Захариев5

Огнян Стамболиев е събрал почти всичко от „лекия жанр“: ОТЖак Офенбах до Андрю Лойд Уебър.

„Книга за оперетата и мюзикъла”, 2012,
автор: Огнян Стамболиев, изд. „Гея Либрис“, 14.90 лв.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Първата българска „Книга за оперетата и мюзикъла”, издание на „Гея Либрис”, е факт. Огнян Стамболиев е събрал почти всичко от Жак Офенбах до Андрю Лойд Уебър – представя 110 класически оперети и 50 световни мюзикъла. Прецизно подготвено справочно издание съдържа очерци за живота и творчеството на авторите, както и най-значимите им музикално- сценични опуси, които са представени със съдържанието им, със списък на действащите лица, с датите на първите изпълнения, а също и кога са били българските им премиери. Кратък исторически очерк пък проследява пътя на оперетата и мюзикъла от възникването им до днес. Специално внимание е обърнато на филмовия мюзикъл, както и на възприемането на жанра в България, който присъства повече от сто години у нас.
Представени са най-добрите образци от по-известните национални школи: Парижка оперета, Виенска оперета и Нововиенска оперета, Берлинска оперета, Руска оперета, а също и /за първи път!/ по-известни творби жанра от: Италия, Полша, Украйна, Великобритания, Чехия, Румъния, Швейцария, Испания. Може да се каже, че в това отношение книгата е по-богата от повечето подобни издания в Европа, които акцентират само върху водещите и своите национални школи.
Книгата е адресирана както към музикалните театри и специалистите, така и към многобройните почитатели на вечно младия, очарователен и жизнерадостен „лек жанр".

справочник, оперета, мюзикъл, лек жанр, образци

КОМЕНТАРИ

Анонимен  28.11.2017 08:34 | #5

Прекрасна книга - имаше нужда от такава! :) Един пропуск само - меките корици!

Анонимен  07.08.2012 10:51 | #4

Благодаря на автора‚ Огнян Стамболиев. Имам и неговата Нова книга за операта‚ доста по-добра от старата на Сагаев и от съветската ”100 опер”.

Анонимен  18.07.2012 22:19 | #3

Хубава и полезна книга. Струва си и не е скъпа. Видях такава руска и немска - бяха по-бедни и непълни!

Анонимен  26.06.2012 10:59 | #2

Наистина‚ много ценна книга‚ доста богата и прецизно направена. Хубаво издание‚ подобно е на Нова книга за операта от същия автор‚ която е доста по-обширна и пълна от старата на Сагаев‚ която беше всъщност авторизиран превод на руската ”100 опер”.Браво и на издателя! Хубава корица и печат.

Анонимен  10.06.2012 16:23 | #1

Това е уникален труд‚ появил се за пръв път в България. Благодаря ви гн.Самболиев.

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

АПОКАЛИПСИС ХХI