Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Република Македония – новата Северна Корея на Балканите и в Европа

08.07.2012 | автор:  Румен Леонидов15

Как сърбоманите и античните македонисти превърнаха страната в концлагер за българското население.

 
Един македонски българин беше най-неочаквано предсрочно пуснат от затвора, за да бъде застрелян на улицата при битов скандал. Тайните служби със съдействието на полицията успяха да убият неговия шурей, също българин по душа и дух. Но авторът на тази книга успя да им се измъкне и вече живее вкъщи, в България.
Очаквайте записките по българските страдания с днешна дата, описани от Здравко Здравески в документалната му книга „Аз, българинът от Македония”.
Това е ужасна, разбиваща, отвратителна история, която не просто разтърсва, стряска и буди заспалата ни национална съвест, но размества, сгромолясва, продънва и разцепва с тектоническа сила всички пластове на съзнанието ни, всичките ни живи представи, за това, що е съвременна цивилизованост, що е това да бъдеш българин в най-братската страна на България, наречена Република Македония.
Това е адско четиво, проклет апокалипсис, епопея на садизма, режещо със строшено стъкло нервите ни, една по една, една по една, една по една, което е истинско изпитание и нечовешко изтезание дори за читателите със здрава, тренирана психика.
Първата част на тази книгата е разказ за ужасяващата одисея на автора, наш сънародник, роден в Прилеп, обречен на българската си кауза, безкомпромисен борец за правата и свободите на тамошното българско население.
Това е личен, автентичен разказ по дневниковите записки на Здравко, водени, докато е бил в затвора. Затова той не може да се разкаже или преразкаже, а и не бива, той трябва бъде прочетен и препрочетен от всеки буден българин. И от всеки потомък на нашите деди, бежанци от Вардарска и Егейска Македония. И от всеки загрижен за човечеството граждани на общия ни дом, наречен Европейски съюз. Защото става дума за средновековните порядки в държава, кандидат за Атлантическия алианс, желаеща да бъде равноправен член европейското ни семейство.
Оказва се, че в тази страната, днес можеш да живееш безпроблемно, ако си циганин, влах, турчин, сърбин, античен македонец и дори албанец, но не и ако си българин, ако се чувстваш българин, ако искаш да те зачитат като българин, това е проблем, това е невъзможно.
Житейската история на този наш сънародник от Прилеп не е просто ужасяваща с побоищата, инквизициите, униженията, гаврите, издевателствата над него и над многодетното му българско семейството, най-ужасяващото е, че всичко това се случва не в мрачното минало на сръбския комунизъм, а сега, днес, в този час, в тази минута, досами границата ни, която би трябвало да изчезне още утре, когато нашата съседка ще си изтрие върху изтривалката иначе чистите си чевли и ще прекрачи прага на демократичните порядки... По-ужасяващото от ужасите в тази книга е фактът, че днес не граничим с Република Македония, а с най-новата Северна Корея на Балканите и в Европа.
Спирам дотук. Книгата е под печат, след 15 юли ще бъде в ръцете на всички, които могат да издържат в шепите си две шепи жив огън, две шепи жива кръв, две шепи детски сълзи. Щях да река, по навик, приятно четене, но се сепнах на време: този филм на ужасите се гледа сред убийствена тишина, в която единствено се чува глухото скърцане на зъбите.
 
 
 
Здравко Здравески е роден на 26.01.1964 г. в Прилеп, Р Македония. Родителите му Нада и Стефан Здравески са с българско самосъзнание, баща му работи в бургаската полиция до 1944 г. Здравко осъзнава истината за българския си произход още преди да е завършил средното си образование и активно е включва в нелегалните групи на ВМРО, която по това време е забранена. Въпреки това той организира поредица от акции срещу комунистическия режим, апелира Македония да стане независима държава и да се обедини с България, заради което няколко пъти е арестуван и зверски пребиван в полицията.
От 1990 до 1995 г. е изпратен от ВМРО в Холандия, за да сформира патриотични клубове сред емигрантите от Македония. По-късно тези клубове се превръщат в Задгранични комитети на ВМРО.
През 1993 г. в Карлсруе, Германия, се провежда юбилейна конференция по случай 100 годишнината на ВМРО, където пред 4000 делегати Здравески произнася слово, в което предлага върху бъдещото македонското знаме да бъде поставен българския лъв, а след края на сърбокомунизма в Македония, в страната да се проведе референдум за обединението й с Р България. На същата конференция е избран за зам. председател на всички Задгранични комитети в Европа.
След 1995 г. той продължава борбата за човешките права и свободи на българското население в Македония, за което отново редовно е арестуван и инквизиран. Преследван е както заради пеене на български патриотични песни на публични места, така и заради пропагандиране на българщината си. Държавна сигурност го обявява за антидържавен елемент и му забранява да напуска страната.
През 1998 г., по време на правителството на ВМРО-ДПНМЕ, постъпва на работа в МВР. Здравко е един от основателите на паравоенната формация „Лъвове”, която през 2000 г. се трансформира в легална бойна единица към Македонската полиция и той е назначен за командир на бойна част, а по-късно и за комендант на десантен взвод. Взима активно участие във войната срещу албанските терористи в Македония и като командир, и като военен инструктор.
Той е единственият офицер, който си позволява да забие върху покрива на бетеера си българския трибагреник.
След 2003 г., когато пада правителството на ВМРО-ДПНМЕ, отново е преследван, арестуван и пребиван в мазетата на полицията, семейството му отново е подложено на заплахи и репресии. След скалъпено обвинение и монтиран съдебен процес го вкарват в затвора, но не като политически затворник, а заради измама, основаваща се на свидетели, които дори не го познават.
Заради българското си самосъзнание в затвора редовно е вкарван в изолатора, а там е пребиван до пълно безсъзнание.
Най-неочаквано на 26.07.2010 г. го пускат от затвора, за да бъде убит извън него – по това време в Македония продължават уличните разстрели на бившите барети от спецчастите „Лъвове”, всички със самоопределение на българи. Междувременно е подновена наложената му забрана да пътува до 2020 г. в чужбина, а международният му паспорт му е отнет незаконно и завинаги изчезва от архивата на съда.
След като по заповед на ДС полицията организира убийството на неговия шурей, брата на жена му, настоящ полицай, но също бивш „лъв”, Здравко решава да спаси поне децата си и да потърси убежище в България.
С помощта на приятели, успява да си извади паспорт и да премине македонската граница, заедно с жена си и трите си деца, а там остава единствената му дъщеря с детето си .
Оттогава до днес Здравко живее в България, но още чака да получи българско си гражданство.

КОМЕНТАРИ

Анонимен  29.07.2013 10:14 | #15

slusajte sega vaka vo makedonija spored mene nikoj ne ti pravi problemi dali si bugarin ‚ makedonec ili albanec najisjreno seto ova sto se cita po vesnici e samo za da se prodadat nisto povece ‚ a sega ako nekoj provocira ‚ organizira paravoeni formacii e sprotivno od ustavot na sekoja zemja i pravdata treba da se zadovoli ‚ dojdete vie braca bugari i zivejte vo makedonija ke vidite deka ke bidete ramnopravni gradjani so nas ni pomalku ni povece od nas isti . pozdrav od makedonija i ne veruvajtre se sto ke procitate .

Анонимен  29.07.2013 00:24 | #14

вие имате ли живот бугарски пијавици?

Анонимен  02.08.2012 14:01 | #13

Ѓорѓи од Македонија Поголеми глупости немам прочитано. Слободно дојдете во Македонија да се уверите како живеат „прогонуваните Бугари“. Овој лик е само дел од мизерната и бедна пропаганда против мојата земја. Поздрав од Скопје до сите добри луѓе

Анонимен  15.07.2012 16:34 | #12

Защо ли повечето от коментиращите по-горе българомразци са анонимни? Вероятно са ченгенца‚ гъзоблизци на властта и им е наредено да влизат по форумите и да ги замърсяват с писанията си-екскременти. Нещастни човекоподобни...

Анонимен  11.07.2012 09:23 | #11

Поредния криминал-гювечар‚ намерил добре финасово подплатен подслон в България срещу участие в пропгандни акции на българските ченгесаро-комунистически партии! Вече освен чисто новото БМВ (при положение‚ че само преди месец ревеше‚ че умирали от глад и просеше пари) вече си има и фамилна ”Македонска пекарна Магия” на ул В. Априлов 19 в Бургас! Е как няма да удовлетворява пропагандните поръчки с всякакви измишльотини и откровенни лъжи!

Анонимен  10.07.2012 20:49 | #10

Охлюви‚ пестете лигите си и не се опитвайта да се слюнчите!

Анонимен  10.07.2012 10:21 | #9

Kakvo e napravil Zdravko za bulgarshtinata? Kak se e dokazal kato patriota za koito govorite?

Анонимен  09.07.2012 21:52 | #8

май здражко е герои...а дали сте помислиле за хората кои сека недела си ходат в македония‚ а овде в бьлгария се казват че се репресирани..тези хора нели работат за скопйе и за удба.здравко е герои

Анонимен  09.07.2012 19:36 | #7

Хвала‚ братя за книгата на Здравко! Не му верувайте на провокациите на скопските джандарми дето играат во София со Каракачанов! Тия ке си получат казната рано ил касно. Македония е завинаги б’лгарска‚ а вистинските патриоти са били тран во очи на титовисти и комунисти още от време на Тодор Александров. Тая книга ке разбуни духовите и ке освести македонските болгари. Бадете благословени - с Бог напред!

Анонимен  09.07.2012 19:27 | #6

УДБАШ-ките кодоши са се активирали на N-та степен! Много дълбоко ви влиза разобличаването на македонизма май!

Анонимен  09.07.2012 17:04 | #5

Пускат го от затвора за да го убият‚ конфискуват му паспорта‚ след което му разрешават да си извади нов и да напусне страната. Той пък решава да спаси поне децата си и бяга с тях‚ като случайно забравя единствената си дъщеря там‚ където тя по случайност е женена и има дете. А стига бе! Вие за малоумни ли ни мислите?

Анонимен  09.07.2012 15:30 | #4

Още ли ще пишете такива лъжливи статии. Евала на такива журналисти

Анонимен  09.07.2012 09:50 | #3

Той не караше ли и без книжка?

Анонимен  09.07.2012 03:16 | #2

Ей‚ коментатора - вземи се скрий! Здравко е мъченик на българщината и опитите да хвърля някой кал по него ще приседнат в гърлото на поръчителите. Ти‚ уважаеми‚ не си българин‚ а долен плужек‚ който се крие в задника на някой комсомолски секретар от едно време. Съсипвахте България‚ македончихте хората по Пиринско‚ сега ругаете македонските българи‚ ако се надигнат. Изроди комунистически сте‚ но няма да ви бъде - свърши вашата лъжа и антибългарска мръсотия! Чест на Леонидов за статията! Поздрав от македонски потомък от Егейско!

Анонимен  09.07.2012 02:21 | #1

Големи глупости‚ невероятно богата фантазия. Забравили сте да споменете как се бил консултирал с Иван Михайлов и как бил внук на Димитър Талев. Ах‚ да! И как преди няколко дни разби в центъра на Бургас БМВ-нцето‚ купено с кредит‚ който сега поръчителят му изплаща.

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци