Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

"Дневниците на Бриджит Джоунс" ще имат ново продължение

09.11.2012

Героинята ще се завърне, тъй като създателката й Хелън Фийлдинг се готви да публикува второ продължение на романа си "Дневниците на Бриджит Джоунс", излязъл през 1996 г.

Първата книга получи сензационна популярност, тъй като светът се влюби в измислената героиня на Фийлдинг. Популярността прерасна в нещо повече, когато книгата беше превърната в холивудски филм, в който Рене Зелуегър изпълни ролята на Бриджит Джоунс.
17 години след публикуването на първия роман, Фийлдинг планира да възроди историята на Бриджит. Издателство „Джонатан Кейп“ е придобило правата за издаване на книгата, която се очаква да се появи в книжарниците през есента на 2013 г., съобщава британският в. "Дейли Телеграф".
"Големите автори на комедийни романи са изключителна рядкост. Хелън е един от много малкото писатели, създали образ като Бриджит, самата мисъл за която те кара да се смееш. Подобно на милионите хора и аз нямам търпение да видя какво ще стане с нея", заяви говорител на издателството.

Почитателите на първите две книги несъмнено ще бъдат зарадвани от новината, а Хелън Фийлдинг със сигурност подготвя нов бестселър. Първите два романа от поредицата бяха продадени в над 15 милиона бройки в цял свят и бяха издадени в повече от 40 страни.

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: