Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Най-красивите водопади в България събрани в книга

26.04.2013

Изданието съдържа 300 снимки и подробно описание на маршрутите.

Първата книга-пътеводител на българските водопади излезе в началото на пролетта. Това е единственото печатно туристическо издание у нас, което включва авторски снимки на 60 от най-красивите водопади в страната и подробно описание на всеки от тях.     
Пътеводителят събира на едно място както добре познати туристически дестинации, така и малко известни, но изключително атрактивни водни каскади. 300 уникални снимки на водопадите дават представа за тяхното разположение, мащаб, сила на водния пад и заобикаляща растителност през различните сезони на годината.
Към всеки един от водопадите е публикувана изчерпателна информация за достъпа до него – GPS координати, описание на маршрута: изходна точка, специфика и степен на трудност на трасето, флора и фауна, наличие на обособени места за отдих по пътеката и други. Наред с това, има съвети кое е най-подходящото време през годината за разходка около водната каскада.
На страниците на изданието се дават практични съвети как се снимат водопади, а шестима от най-добрите пейзажни фотографи у нас споделят опита си в блиц интервюта Отделен раздел в книгата разкрива интересни и непознати факти за лечебната сила на този воден природен феномен.
Наред с информацията за водопадите, фотопътеводителят описва и най-красивитеприродни и исторически забележителности в района около водните каскади, което го прави полезен източник на идеи за разходка в свободното време.
 
Повече информация за „Фото пътеводителя на българските водопади“ вижте тук

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: